skip to Main Content
Net Je Rijbewijs Binnen En Meteen Rijden Bij Gladheid

Net je rijbewijs binnen en meteen rijden bij gladheid

Tips voor het rijden bij gladheid

Het is eindelijk een soort van winter. Leuk voor ijspret en sneeuwpret. Maar misschien lastig bij autorijden. Heb je net je rijbewijs gehaald bij je rijschool in Veldhoven en ga je binnenkort voor het eerst rijden met ijs en sneeuw? Dan is de kans groot dat je dit een beetje eng vindt. Het kan zeer onwennig aanvoelen. Onderstaande tips kunnen je het broodnodige zelfvertrouwen geven.

Soepel rijden

Net als bij ‘gewoon weer’ is het belangrijk dat je zo soepel mogelijk je auto bestuurt. Dat betekent losjes sturen en niet te hard op het gaspedaal of de remmen trappen. Waarom is dit zo belangrijk? Snelle en overhaaste bewegingen van de auto kunnen ervoor zorgen dat de banden gaan glijden op de weg. Dat wil je niet! Elke keer dat je aan het stuur draait en je remmen gebruikt, moet je rustig te werk gaan.

Ver vooruit kijken

Hoe gladder het wordt, hoe verder je vooruit moet kijken op de weg. Anticipeer op wat je precies moet gaan doen op de weg. Doe het dus rustig aan in de bochten. Verdubbel je remweg als de weg nat is, en maak die nog langer bij sneeuw en ijs op de weg. Voorzichtig en veilig rijden vraagt om extra concentratie en vooruit kijken achter het stuur.

Auto in de slip? Blijf vooruit kijken!

Als je merkt dat je auto gaat glijden, blijf dan altijd in de richting kijken waar je naartoe wilt. Dus niet naar waar de auto op dat moment naar toe gaat. Houd je stuur recht en stuur in de tegengestelde richting. Het slippen en glijden van de auto zal dan minder worden en uiteindelijk rijd je weer gewoon in de goede richting.

Rijd met goede winterbanden

Goede winterbanden bieden veel meer grip op gladde wegen dan gewone – all-season – banden. Door een stel goede winterbanden is de kans aanzienlijk kleiner dat je zal gaan slippen. Goedkoop zijn ze niet, maar zie het als een investering in je veiligheid.

Rijd met volle tank

Rijd bij koud en glad weer met een volle tank. Als je langer onderweg bent dan normaal, of als je op het platteland rijdt, wil je niet zonder benzine komen staan. Ook als je in de file staat, verbruikt je auto benzine. Is die op, dan kan het erg koud worden in de auto. Gooi je tank dus helemaal vol; dat kleine beetje extra maakt voor je portemonnee echt niet zoveel uit.

Wat zijn jouw tips voor rijden in de winter? Deel ze met ons via het contactformulier op de website

Back To Top