skip to Main Content
Hoe Weet Je Of Iemand Iets In Je Drankje Heeft Gedaan?

Hoe weet je of iemand iets in je drankje heeft gedaan?

Goed voorbereid op stap

Hoera, corona is voorbij en er kan weer ouderwets worden gestapt! Dat het vroeger niet alleen lachen, gieren, brullen was, zijn we inmiddels al weer een beetje vergeten. Er zijn namelijk ook gevaren tijdens het uitgaan. Het komt namelijk helaas voor dat iemand iets in het drankje van een ander doet. Daarom besteden we in dit blog nogmaals aandacht om je voor dit gevaar te behouden en de enigszins weggezakte kennis weer even op te frissen. Zo weet je wat je moet doen wanneer dit jou of één van je vrienden overkomt.

Voorkomen is beter dan genezen

Weten wat je moet doen kan van levensbelang zijn. Maar nog beter is het om te voorkomen dat iemand iets in je drankje kan doen. Met deze tips ben je beter beschermd:

  • Laat je drankje nooit onbeheerd achter. Anders maak je het kwaadwillenden veel te gemakkelijk.
  • Drink je drankje meteen op.
  • Houd je hand wanneer je niet drinkt op het glas, zodat niemand er ongemerkt iets in kan doen.
  • Bestel je een flesje water? Vraag dan altijd om de dop op de fles te laten. Je weet dan zeker dat er niets in is gedaan en je kunt het flesje tussendoor sluiten.

Wat doen als je je opeens raar voelt?

Voel je dat je niet goed wordt? Dan kan het zomaar zijn dat je gedrogeerd bent. Mogelijke kenmerken zijn: misselijkheid, duizeligheid, een slap gevoel, hallucineren, vergrote pupillen en controleverlies. Waarschuw de mensen waar je mee uit bent dat er iets mis, schakel ook meteen medische hulp in en stel ook het personeel van de horecagelegenheid op de hoogte.

Zeker weten dat je gedrogeerd bent

Veel van de bovenstaande kenmerken kunnen ook door alcohol worden veroorzaakt. Maar de gevaren van drugs zijn toch echt iets anders. Met een mobiel drugslab (een zelftest) kun je vloeistoffen en oppervlakken testen op de meest voorkomende drugssoorten. Zo weet je met zekerheid of iemand iets in je drankje heeft gedaan en kun je de medici hiervan op de hoogte stellen, waardoor ze je beter kunnen helpen. Je koopt ze eenvoudig online in de Alcoline webshop.

Maak elkaar bewust van de gevaren

Helaas zijn dit soort maatregelen nog steeds nodig tijdens het stappen. Bespreek het daarom eens met je vrienden en deel dit artikel zo veel mogelijk. Zo zijn jullie goed voorbereid wanneer het jullie overkomt en vergroot je de kans op een goede afloop.

Meer lezen over studentenzaken? Lees hier waarom een slaapbank onmisbaar is op je studentenkamer.

Back To Top