skip to Main Content
Waarop Letten Stagiair Aannemen

Waarop letten stagiair aannemen

Hiermee moet u rekening houden wanneer u stagiaires aanneemt

Stagiair in uw bedrijf

Waar kan er beter geleerd worden dan in de praktijk? Denkt u erover om stagiaires aan te nemen in uw bedrijf? Dan zijn er een aantal dingen waar u rekening mee moet houden. In dit blog vertellen we waar ondernemers juist op moeten letten wanneer ze voor het eerst een nieuwe stagiair aannemen.

Stage is een leerproces

Vaak worden stagiairs door ondernemers gezien als een goedkope nieuwe kracht in het bedrijf. Dat zijn stagiairs echter niet. Wanneer iemand stage komt lopen binnen uw bedrijf, is die daar voornamelijk om te leren. Iedereen leert op zijn of haar eigen manier. Een goede begeleider is daarom erg belangrijk. Die moet op de hoogte zijn van de verschillende leerstijlen en moet hierop in kunnen spelen. Ook moet de begeleider de tijd hebben om veel aandacht aan de nieuwe stagiair te besteden. Op die manier leert de stagiair het meest, maar als bijkomend voordeel voert die nieuwe stagiair de werkzaamheden op deze manier ook het beste uit.

Het maken van een stageopdracht

Tijdens de stage moeten veel stagiairs een stageopdracht maken. Hoe die opdracht eruit ziet, verschilt per persoon, opleiding en situatie. In sommige gevallen moet er, naast het uitvoeren van het gewone werk, ook een bepaalde taak uitgevoerd worden. De stagiair moet bijvoorbeeld een onderzoek uitvoeren binnen uw organisatie. In andere gevallen moet de stagiair een verslag schrijven over de periode dat hij of zij stage gelopen heeft. Naast het begeleiden tijdens het werk, moet de stagebegeleider de stagiair ook helpen met het maken van deze opdracht.

Subsidieregeling voor praktijkleren

Erkende leerbedrijven die een stagiair begeleiden, kunnen hiervoor in sommige gevallen gebruikmaken van de subsidieregeling praktijkleren. Op die manier stimuleert de overheid bedrijven om leerwerkplaatsen aan te bieden. Hoe hoog die subsidie is, is volledig afhankelijk van de situatie. Denk hierbij aan het aantal uren en weken de stagiair werkt. De subsidie kan na afloop van de stage aangeboden worden.

Wist u dat u ook stagiaires aan kunt nemen wanneer u gebruik maakt van de hulp van een payrollbedrijf? Die nemen u de administratieve werkzaamheden uit handen! Neem gerust contact op voor meer informatie en een professioneel payrollbedrijf bij u in de buurt.

Back To Top